Lopen voor lucht
Image default
Gezondheid

Lever zuiveren van alcohol

Met alle gifstoffen die we tegenwoordig gebruiken heeft onze lever het er maar zwaar mee, en wanneer we dan ook nog eens te veel alcohol drinken dan wordt het helemaal zwaar voor de lever. Op zo’n brakke ochtend is het dus helemaal niet zo’n slecht idee om te beginnen met je lever zuiveren. Hier hebben wij een stappenplan voor en je leert het antwoord op de vraag: Hoe voorkom je een kater?

Neem een katerpil

De kater pil bevat asparagine, een stofje wat het alcoholafbraakproces versnelt en het bloed zuivert, deze maakt het dus iets makkelijker voor de lever. Als je slim bent neem je de katerpil tijdens het drinken of voor je naar bed gaat, hiermee heb je meteen je antwoord op de vraag: Hoe voorkom je een kater? Door een kater pil te nemen kan je lever snellen alle alcohol verwerken en is hij dus al gedeeltelijk gezuiverd.

Vermijd gifstoffen

Nadat je alle gifstoffen van gisteravond hebt verwerkt wil je natuurlijk niet meteen nieuwe gaan toevoegen, zie deze dag of dagen dus af van roken, suiker eten, alcohol, schoonmaken met niet-natuurlijke schoonmaakmiddelen, bewerkt voedsel eten, niet-natuurlijke verzorging gebruiken of eten opwarmen in de magnetron. Wanneer je dit allemaal vermijd krijg je ineens veel minder gifstoffen binnen en kan je lever goed herstellen.

Eet gezond en helend

Je wilt ook je lever zuiveren door goed te eten deze dag of dagen, waar je dan aan moet denken is het eten van rauwe en biologische groenten en fruit, gefermenteerde voeding als zuurkool, knoflook en uien en vetten uit bijvoorbeeld visolie of avocado. Door het eten van veel groente stimuleer je celgroei in de lever en worden de cellen ook beschermt. Knoflook en uien bevatten o.a. stoffen die de gifstofafgifte in de lever stimuleren.

Drink veel water, citroensap en groene tee

Met water spoel je natuurlijk de gifstoffen uit je lichaam, maar door daarbovenop ook nog citroensap en groene tee te drinken is helemaal geweldig voor de lever. Groene tee heeft enorm veel gezondheidsvoordelen en één daarvan is dat het de lever ondersteunt. Ook citroensap werkt reinigend, het is goed voor de spijsvertering en het stimuleert de galproductie waardoor de lever sneller al zijn gifstoffen kwijt is. Dit zijn drankjes die je ook kunt blijven drinken nadat je klaar bent met het ontgiften van je lever om hem altijd een steuntje in de rug te geven.

Gebruik deze tips de volgende keer dat je teveel hebt gedronken of wanneer je simpelweg het gevoel hebt dat jouw lever wel een detox kan gebruiken. Doordat je deze tips een of meerdere dagen uitvoert zal jij je een stuk beter voelen. Waarschijnlijk heeft je huid er voordeel van en voel jij je over het algemeen een stuk fitter. Jouw lever is een erg belangrijk en vaak onderschat orgaan, zorg er goed voor, want zonder zou je verder van huis zijn.