Lopen voor lucht
Image default
Gezondheid

Soorten huidsupplementen voor een gezonde gloed

Meestal kunnen we alle voedingsstoffen die we nodig hebben uit onze voeding halen. Dit omvat vitamines, probiotica en mineralen. Maar om eerlijk te zijn, is het vaak niet realistisch om alleen door voeding de ideale niveaus te bereiken. Ondanks onze inspanningen schieten onze diëten af ​​en toe tekort vanwege onze drukke schema’s. Laten we eens kijken naar enkele vitaminesupplementen van Vitaminnest die essentieel zijn voor een gezonde huid.

Vitamine C-supplement

Vitamine C is een in water oplosbare antioxidant die de immuniteit, collageenproductie en DNA-herstel in je lichaam bevordert. Citrusvruchten bevatten een vitamine waarvan bekend is dat ze meer doet dan alleen de immuniteit versterken. Het stimuleert niet alleen de proliferatie van fibroblasten (fibroblasten zijn de cellen die collageen en andere vezels aanmaken), maar het werkt ook als een “cofactor” in enzymatische activiteit die rechtstreeks verband houdt met de gezondheid en functie van de huid. Zelfs een deel van het DNA-herstel dat in de huid plaatsvindt om kwaadaardige gezwellen te voorkomen, wordt beïnvloed door vitamine C. Het functioneert goed als ingrediënt in huidverlichtende behandelingen vanwege de verbinding met melanocyten, cellen die huidpigmentatie reguleren. Het beste is om naast het eten van verse groenten en fruit gedurende de dag een supplement te nemen omdat deze vitamine snel verloren gaat in onze urine. Spruitjes, rode pepers, broccoli, boerenkool, tomaten en natuurlijk sinaasappels zijn voedingsmiddelen met veel vitamine C.

Vitamine D-supplement

Vitamine D is eigenlijk een hormoon dat de huid aanmaakt als reactie op UV-licht van de zon. Het neemt deel aan een reeks biologische processen die botten versterken en het calciumgehalte verhogen, naast andere gezondheidsbevorderende activiteiten. Het feit dat vitamine D receptoren door het hele lichaam heeft, laat zien hoe belangrijk het is. Studies uitgevoerd op dieren en in het laboratorium tonen aan dat vitamine D ontstekingen kan verminderen en neuronen kan beschermen tegen de schadelijke effecten van vrije radicalen, die allemaal gunstig zijn voor de gezondheid van de huid. In plaats van jezelf bloot te stellen aan de huid beschadigende zon, is het beter om supplementen te consumeren (evenals voedsel en verrijkte dranken) om deze vitamine binnen te krijgen. Vitamine D is te vinden in een verscheidenheid aan voedingsmiddelen, waaronder zalm, champignons, eieren, kaas en verrijkte producten zoals amandelmelk.