Lopen voor lucht
Image default
Gezondheid

Behandeling van etalagebenen in Tilburg

Behandeling van etalagebenen in Tilburg

Meer dan een half miljoen Nederlanders hebben last van Claudicatio Intermittens, anders gezegd etalagebenen. Een aandoening die ervoor zorgt dat mensen pijn krijgen tijdens het lopen. Hierdoor gaan de mensen vaak even rusten op een bankje en kijken ze wat rond naar de omgeving. De naam etalagebenen is dus afkomstig van het feit dat mensen zogezegd veel naar etalages kijken tijdens hun gedwongen rust.

 

Hoe ontstaan etalagebenen?

Claudicatio Intermittens is een aandoening die ontstaat door een slagaderverkalking. Dit betekent dat de bloedvaten dikker en stugger worden, naarmate je ouder wordt . Vaak raakt de binnenkant van de slagader beschadigd door de afzetting van vetten en kalk. Hierdoor worden bloedvaten nauwer en dit kan ervoor zorgen dat onvoldoende bloed doorgevoerd kan worden naar je benen. Dit vertaalt zich vaak in krampende pijn of een doof en moe gevoel in de benen. De klachten kunnen optreden in de voeten, kuiten, dijbenen of billen. 

Slagaderverkalking komt bij ieder mens voor en is echt een ouderdomskwaaltje. In Nederland heeft ongeveer 1 op de 5 volwassenen ouder dan 50 jaar last hiervan. 

 

Behandeling van etalagebenen in Tilburg

Ervaar jij ook last aan jouw benen zoals hierboven beschreven? Dan neem je best contact op een fysiotherapiepraktijk. De specialisten van Medifit Fysiotherapie Tilburg zijn gespecialiseerd in de behandeling van etalagebenen en helpen je graag verder met deze aandoening. 

Om een juist behandelplan op te stellen wordt er samen naar een methode gekeken die ervoor zorgt dat jouw pijnklachten zo veel mogelijk verminderen. Doorgaans bestaat een behandelplan uit (lichte) looptrainingen in een oefenzaal en het bespreken hoe de levensstijl aangepast kan worden. De fysiotherapeuten geven je advies op maat en er is aangetoond dat patiënten hun loopafstand met wel 200 procent kunnen verbeteren door de juiste behandeling. Bij de meerderheid van de patiënten die looptraining doen, is een dotterbehandeling of operatie niet meer nodig.

https://www.medifitfysiotherapie.nl/locaties/fysiotherapie-tilburg/