Lopen voor lucht
Image default
Gezondheid

Ken de voordelen van chiropractie voor de gezondheid van de wervels

De gewrichten van de wervelkolom worden omwikkeld door een kapsel (gewrichtskapsel). In dit kapsel zit de synoviale vloeistof, die verantwoordelijk is voor het “smeren” van het gewricht. Deze vloeistof is samengesteld uit enkele gassen.
 

Wanneer de beweging van het rug kraken wordt uitgevoerd, is er een afname van de druk in dit kapsel, waardoor het synoviale vloeibare gas minder oplosbaar wordt met als gevolg de vorming van bubbels die bij het barsten het typische klikgeluid genereren.

 

Wat doet de chiropractor?

Voor verschillende situaties in ons dagelijks leven, zoals een slechte houding, lang in dezelfde houding blijven, verkeerde kracht uitoefenen, slecht slapen, overgewicht, sedentair zijn, onder andere, worden de wervels van de ruggengraat uit balans gebracht, wat door chiropractors wervel subluxatie wordt genoemd.
 

Bij subluxatie verliest de wervel, naast een verkeerde uitlijning, zijn normale beweging en genereert hij compensaties voor de spieren en de ligamenten. Hierdoor worden de wervels overbelast, dat wil zeggen dat ze uiteindelijk meer bewegen dan normaal.

 

Hoe kan chiropractie helpen?

Om deze misstanden van de wervelkolom te corrigeren, analyseert de chiropractor, door middel van palpatie, de positie van de gesubluxeerde wervel en maakt hij manoeuvres om de rug kraken om de uitlijning en de normale beweging ernaar terug te brengen. Dit is iets heel anders dan alleen het breken van de nek, waar geen enkele correctie plaatsvindt, en kan zelfs de bestaande subluxaties verergeren.

 

Hoe rugklachten te voorkomen

Het ideaal is om een correcte houding en een gezonde levensstijl te behouden, de manoeuvres om de rug kraken moeten worden uitgevoerd door gespecialiseerde professionals zoals de chiropractor.
 

We moeten niet vergeten dat het lichaam een bepaalde hoeveelheid tijd nodig had om een bepaalde mate van degeneratie te bereiken, dus het is normaal en begrijpelijk om een bepaalde hoeveelheid tijd te wachten op haar herstel.
 

Door de gewrichts subluxatie te verwijderen en terug te brengen naar een goede werking en een ideale congruentie voor het gewricht, is er verlichting van de symptomen en verlichting van de pijn.
 

Aangegeven door sommigen, en tegenaangewezen door anderen, kunnen we concluderen dat de manoeuvres van het rug kraken voor iedereen van groot nut kunnen zijn, en wie er tegenin gaat, doet dat alleen maar door verkeerde informatie. Zoek altijd een professional die een goede training heeft en geniet van de voordelen van deze techniek.

Bent u woonachtig in de omgeving van Ede? Bezoek dan de chiropractor nabij Ede voor een uitgebreide behandeling.