Lopen voor lucht
Image default
Dienstverlening

Wat te doen bij piekergedrag?

Het begrip ‘piekeren’ wordt vaak omschreven als het ervaren van negatieve gevoelens en gedachten als gevolg van een langdurige periode aan stress of negatieve gebeurtenissen. Soms kan dit zelfs gaan om ervaringen uit het verleden die ervoor zorgen dat jij je somber en neerslachtig voelt. Echter, piekeren kan ook zijn oorzaak vinden in het streven naar hoge doelen. Zo kan het zijn dat jij een groot verantwoordelijkheidsgevoel hebt en daardoor te allen tijde probeert te voldoen aan verwachtingen van anderen. Herken jij je hierin? Lees dan snel verder wat Piekerpoli voor jou kan betekenen!

Terugkomend op de hoge verwachtingen van anderen, die zorgen voor jouw piekergedrag. De hoge verwachtingen kunnen bijvoorbeeld ontstaan zijn door het feit dat jij een betrouwbare partner bent bij groepsopdrachten. Je werkt je in het zweet om alles op tijd af te hebben en doet graag een stapje extra voor een hoog resultaat. Het liefst leg je daarom de lat nog wat hoger. Toch zorgt jouw harde werken vaak voor extreem piekergedrag. Wat als ik het nu niet op tijd afkrijg of het werk op iemand anders af moet schuiven? Dat is in jouw gedachten ondenkbaar, maar in veel gevallen helemaal niet zo erg als je verwacht. Het is daarom van belang om het piekergedrag in de gaten te houden en hulp in te schakelen van een professionele psycholoog. Piekerpoli is er daarom voor ieder die klachten ervaart van overvloedig piekeren en begeleid wil worden door een psycholoog in Nederland, zoals een psycholoog den haag of psychotherapeut leiden.

Ervaar jij de laatste tijd klachten als slaapgebrek, faalangst of hoog gevoeligheid? Overweeg dan om een afspraak te maken bij Piekerpoli om de oorzaak van jouw klachten te ontdekken en jouw piekergedrag onder de loep te leggen. Op die manier zal je binnen de kortste keren meer rust in je leven ervaren.

https://piekerpoli.nl/