Lopen voor lucht
Image default
Dienstverlening

Wat zijn elektrische gevaren?

Elektriciteit is een gevaar in de zin dat het de potentie heeft om schade aan te richten. Het risico op letsel is beperkt als het op de juiste manier wordt behandeld. De ernst van elektrische risico’s kan dodelijk of levensveranderend zijn. Doden door elektrische schokken zijn laagfrequente gebeurtenissen, dus zelfs één verloren leven is te veel. De meeste elektrische gevaren zijn de oorzaken van branden en elektrocutie. Dit kan leiden tot verlies van mensenlevens en eigendommen. Degenen die elektrische schokken oplopen als gevolg van onjuiste behandeling van elektrische draden, zijn later hersteld. Experts benadrukten ook het gebruik van de juiste elektrische draden en connectoren zoals Perilex om ongelukken te voorkomen. Kinderen zijn nieuwsgierig naar hun omgeving, dus hebben ze de neiging om dingen aan te raken die niet mogen worden aangeraakt, zoals elektrische draden, en ze overal aan te sluiten. Het is altijd belangrijk om uw kinderen altijd te leren over elektrische veiligheid.

Hoe elektrische ongelukken voorkomen?

U ziet gloeilampen meestal niet als mogelijke elektrische risico’s en ze zijn niet intrinsiek schadelijk. Er bestaat een risico op elektrische brand wanneer gloeilampen in de buurt van brandbare voorwerpen worden geplaatst. Bedden, gordijnen, kunststoffen en andere producten zoals stoffering zijn voorbeelden. Oververhitting van kabels kan worden veroorzaakt door zware draadwikkeling. Afgedekte kabels en draden kunnen af ​​en toe elektrische branden veroorzaken door oververhitting. Dit komt doordat elektrische leidingen en snoeren warmte afgeven. Houd kabels en draden uit de weg en bloot. Jonge pasgeborenen en peuters zijn van nature geïnteresseerd en leergierig over de wereld. Ouders en mensen die kinderen verwachten, kunnen extra voorzorgsmaatregelen nemen om hen te beschermen, terwijl het altijd essentieel is om kinderen in de gaten te houden. Op elk stopcontact dat binnen hun bereik ligt, moeten plastic sluitingen worden geplaatst. Deze worden recht over het stopcontact geplaatst, zodat scherpe voorwerpen en vingers er niet in kunnen komen. Stopcontacten die niet worden afgedekt, kunnen catastrofale schade of de dood veroorzaken.

Wat u niet moet doen om elektrische gevaren te verminderen?

Zelfs als een verlengsnoer licht beschadigd is, kan er een ongeluk gebeuren. Een verlengsnoer mag niet onder een tapijt worden verborgen. Het kan na verloop van tijd beschadigd raken, wat kan leiden tot brand. Houd verlengsnoeren buiten bereik als u kleine kinderen heeft. Deze kunnen een ernstige elektrische schok veroorzaken als ze door kinderen worden gekauwd. U kunt worden overgehaald om een ​​defect elektrisch item te gebruiken, ondanks het feit dat het defect is. Haal altijd de stekker uit het stopcontact voordat u het zelf probeert te repareren. Een enkele verkeerde beweging kan resulteren in een elektrische schok. Huur een professional in als je niet gewend bent om met elektriciteit te werken.