Lopen voor lucht
Image default
Sport

Testosteron, een ondergewaardeerde hulpbron

Veel mensen zien testosteron simpelweg als dat stofje wat je een agressieve man maakt, maar niets is minder waar. Een gezond testosteronniveau kan onder andere helpen met afvallen, beter in je vel zitten, een hoger libido en het verbeteren van je erecties. Hieronder plaatsen wij een paar manieren om op een natuurlijke wijze je testosteron niveau te verhogen!

Sporten

Er zijn in de sportschool heel wat soorten oefeningen waarbij het hormoon testosteron vrij komt. Eén van de oefeningen is de leg press. Bij deze oefening komt zowel het menselijke groeihormoon als testosteron vrij, wat een directe invloed heeft op de spiergroei in je gehele lichaam.

Heb vaker seks

Het klinkt misschien kort door de bocht, maar het is wel waar: mannen die vaker het bed delen met anderen hebben een hoger testosteron gehalte dan mannen die dat niet doen. Testosteron wordt geproduceerd in de zaadballen, deze dienen dus actief gebruikt te worden.

Minder alcohol

Mannen die buitensporig alcohol drinken tasten direct het proces aan waarin testosteron geproduceerd wordt. In de cellen van Leydig wordt, in combinatie met het luteïniserend hormoon, testosteron geproduceerd. Mannen die vier of meer glazen drinken per dag verlagen hun kans aanzienlijk om voldoende testosteron aan te maken.

Meer slapen

Een solide slaapritme is voor heel veel zaken bevorderend en testosteron is geen uitzondering. Mannen met een irregulier slaapritme of te weinig slaap maken simpelweg minder testosteron aan. Ga dus op tijd naar bed zodat je je testosteron redt!

Ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag

Uit onderzoek blijkt dat mensen die niet ontbijten vier tot vijf keer een grotere kans hebben op overgewicht. Je raad het al: overgewicht is slecht voor je testosteron gehalte. Blijf dus gezond ontbijten en houdt die BMI-score onder de 28!

Ga lekker in de zon liggen

Als laatste tip zeggen wij: zoek lekker de zon op. Mannen hebben in de zomer rond de 14% meer testosteron doordat zonlicht een bevorderende werking heeft op hypofese. Hypofese is een homoonklier in de hersenen die je zaadballen aanzet tot meer ‘productie’. Dus de volgende keer dat iemand je lui noemt omdat je op het strand lekker in het zonnetje ligt, kan je zeggen dat je aan je gezondheid bent het werken!

https://kossonutrition.nl/benen-trainen-met-de-legpress/