Lopen voor lucht
Image default
Bedrijven

Gebruik herbruikbare rietjes zonder zorgen

Nu de tijd van zomerse drankjes weer is aangebroken, is het tijd om het herbruikbare rietje in de schijnwerpers te zetten. Kinderen gebruiken graag rietjes voor het drinken van sap of siroop. Of denk maar aan alle rietjes die bij een pakje sap zitten. Maar ook volwassen vinden het soms leuk. Een rietje geeft nou eenmaal extra flair aan je drankje. Het gebruik van rietjes is ook wel milieuvervuilend. Daarom zijn herbruikbare rietjes beter. Hieronder een rijtje van verschillende herbruikbare rietjes. Al deze rietjes zij n niet alleen goed voor het milieu, maar ze verfraaien ook nog eens je glas drinken. Dat is twee vliegen in 1 klap.

Bamboe rietjes of glas

Een van de meest gebruikte is een herbruikbaar rietje van bamboe. Bamboe is bijvoorbeeld een goed alternatief voor plastic. Het is licht, ziet er leuk uit, drinkt goed. Wel na gebruik goed afspoelen, want deze een herbruikbare rietjes van bamboe kunnen niet in de vaatwasser.  Een andere vorm van herbruikbare rietjes zijn glazen rietjes. Deze rietjes zijn vaak verkrijgbaar in meerdere diktes zodat ie precies in de deksel past waar je hem in wil hebben. Het is gemaakt van een speciaal soort glas dat tegen een stootje kan. Deze rietjes zie je vaak bij smoothies of bij een jar waar in sap wordt bewaard.

Minder bekend

Twee soorten van herbruikbare rietjes die minder bekend zijn, zijn rietjes van roestvrijstaal of rvs. De herbruikbare rietjes van roestvrijstaal is gemaakt van metaal en heeft een lichte knik. Het rietje heeft één standaardformaat. De herbruikbare rietjes van RVS zijn vaak een combinatie van rvs en siliconen. Siliconen zijn in tegenstelling tot wat mensen denken geen plastic. En het is dus heel goed bruikbaar voor herbruikbare rietjes. De meeste rietjes, behalve de herbruikbare rietjes van bamboe zijn goed voor in de vaatwasser. Dat is makkelijk want zo kun je ze ontzettend veel gebruiken. Je zorgt zo niet alleen voor een beter milieu, maar met de herbruikbare rietjes heb je zo ook nog een leuk drankje. Kies daarom ook voor herbruikbare rietjes. Je bestelt ze gemakkelijk online via de webshop.