Lopen voor lucht
Image default
Zorg

Een betere gezondheid door middel van hypnotherapie

Gedachtes kunnen een mens opvreten. Sommige mensen lopen rond met een angst die hun leven regeert. Anderen zijn in een depressie verwikkeld en worden daardoor niet meer bewogen door al het moois dat het leven te bieden heeft. Sommigen hebben een traumatische ervaring opgedaan die hen blijft achtervolgen, ervaren stress wegens bepaalde omstandigheden in hun leven of hebben anderszins mentale klachten. Mentale gezondheidskwesties kunnen ook ten grondslag liggen aan fysieke mankementen. Daarvoor is niet noodzakelijk dat iemand zich bewust is van die oorzaak. Door middel van hypnotherapie  kan zowel de lichamelijks als geestelijke gezondheid van een persoon verbetert worden.

Hoe werkt hypnotherapie?

Hypnotherapie is een therapeutisch middel, waarbij de cliënt in een trance wordt gebracht. Deze trance kenmerkt zich door een toestand van veranderd bewustzijn. De hypnotherapie doet iemand meer naar binnen keren en brengt de persoon in een staat van diepe concentratie. Daardoor is die persoon minder gevoelig voor invloeden van buitenaf en komen de woorden van de hypnotherapeut beter binnen. Hypnotherapie is dus een verbale therapie. De hypnotherapeut brengt de persoon in een trance en kan zich middels het voeren van gesprekken en het geven van suggesties tot het onderbewuste van de persoon richten. Zo kunnen emoties achterhaald worden, kunnen de oorzaken van gezondheidskwesties ontdekt worden en kan de genezing daarvan bevorderd worden.

Hoe ziet een hypnotherapie behandeling eruit?

Een hypnotherapie behandeling begint met het bespreken van de problemen die iemand ervaart. Deze worden nauwkeurig in kaart gebracht, zodat de hypnotherapeut weet waar hij of zij mee moet werken. Zo kan de hypnotherapie worden afgesteld op die specifieke klachten. Dat is belangrijk, aangezien ieder mens anders is, waardoor een behandeling op maat effectiever zal zijn. Door middel van vragen en suggesties wordt de cliënt vervolgens in een trance gebracht. Die trance maakt het vervolgens mogelijk om aan de problemen te werken. Hypnotherapie volgens deze behandeling is niet vergelijkbaar met hypnose zoals deze vaak in films en shows te zien is. De persoon behoudt altijd de controle en kan ieder moment de trance verbreken.

Wilt u een behandeling ondergaan?

Bij interesse in hypnotherapie kan een behandeling bij Veerkracht Counseling gevolgd worden. Namens Veerkracht Counseling is Corrie van Pinxteren een gediplomeerd en erkend Internationaal Register Hypnotherapeut (IRH). In het bijzonder heeft zij veel ervaring in de behandeling van mentale gezondheidsproblemen. Interesse in hypnotherapie? Neem dan eens contact op om verder te informeren. Veerkracht Counseling is telefonisch bereikbaar op 0412-613103.

https://www.veerkrachtcounseling.nl/