Lopen voor lucht
Image default
Zorg

5 dingen om op te letten bij orthopedische schoenen

Of u nu orthopedische schoenen voor een tijdelijke of chronische aandoening nodig heeft, schoenen met orthopedische eigenschappen kunnen een geweldig hulpmiddel zijn om uw voetgezondheid te verbeteren. Ze kunnen een lange weg afleggen naar de behandeling van aandoeningen zoals blaren, langdurige voetpijn, sporen van botten of artritis-alle symptomen die kunnen worden veroorzaakt door het dragen van ongepast schoeisel. Als je hebt besloten dat het tijd is om naar een betere schoen te zoeken, of dat nu door een pedorthist is of door persoonlijke interesse, zijn er een paar dingen waar je naar moet kijken als je je opties uitprobeert.

Hier zijn vijf dingen waar u op moet letten bij de aankoop van uw orthopedische schoenen.

 

Interne Functies

Bij het onderzoeken van de innerlijke werking van uw dagelijkse schoen naar keuze, is het belangrijk om naar een paar belangrijke elementen te zoeken. Biedt de binnenzool voldoende ondersteuning – is deze demonteerbaar en biedt deze de juiste hoeveelheid kussen voor uw specifieke boog? Hoe zit het met teenruimte – biedt het de juiste hoeveelheid ruimte om irritatie of eeltvorming in de loop van de tijd te voorkomen? De onderkant van de voeten van elke persoon kan sterk verschillen, dus zorg ervoor dat je stappen hebt ondernomen om ervoor te zorgen dat je individuele vorm wordt opgevangen.

U kunt ook profiteren van functies die u aan uw bestaande schoenen kunt toevoegen, zoals bepaalde inserts en op maat gemaakte apparaten. Sommige stalen platte inserts worden bijvoorbeeld gebruikt voor teenpijn, sommige kleine, op maat gemaakte hielliften kunnen helpen bij vlakke fasciitis – de lijst is vrijwel eindeloos. Praat met een specialist van het Orthopedisch Instituut om te zien of dit voor u kan werken.

Ben je een fervent hardloper? Er zijn nog meer overwegingen te maken als het gaat om schoenen voor joggers. Bekijk onze blog over het bepalen van de best passende schoen!

 

Externe functies

Het comfort en de effectiviteit van uw schoenen voor dagelijks gebruik zijn niet alleen afhankelijk van de innerlijke elementen. Uiterlijke stukken kunnen ook een grote invloed hebben op de kwaliteit. Let op paren met ademende stof boven op de schoen voor optimale ventilatie bij warmere omstandigheden. De stijl van de basis van de schoen is ook van cruciaal belang – zorg ervoor dat deze van hoogwaardige kwaliteit is om je contact met de grond stabiel en gebalanceerd te houden.

 

Voldoende hak

Veel schoenen hebben een lichte hak. Afhankelijk van je boog en de voetconditie waar je verantwoordelijk voor bent, kan een lichte lift in sommige gevallen zelfs helpen, zoals plantaire fasciitis. (Raadpleeg uw pedorthist voor welke eigenschappen van de hiel het best geschikt zijn voor u en uw conditie – afhankelijk van waar u verantwoordelijk voor bent, is minder hiel misschien een beter idee.) U moet ook uw ogen laten schillen voor paren met een stabiele hiel tegen-de beker die structuur biedt aan de achterkant van de schoen. Een goede manier om dit te herkennen, is door de buigzaamheid van een hiel te testen. Als het moeilijk te buigen is, moet het stabiele ondersteuning bieden.

 

Pasvorm

Dit kan je al dan niet verbazen, maar je voeten kunnen de hele dag kleine veranderingen in grootte ervaren, afhankelijk van factoren zoals vochtigheid en temperatuur. Dat is de reden waarom het kiezen van de absoluut juiste pasvorm zo belangrijk kan zijn voor iemand die op zoek is naar schoenen die een goede voetgezondheid behouden. Overweeg om in de namiddag- of avonduren op paren te proberen als je voeten enkele uren zijn opgelopen en lichtjes zijn gegroeid van gebruiks- en buitenomstandigheden.

Dit geldt ook voor oudere schoenkopers – onze voeten veranderen gedurende ons leven, dus als u nog steeds dezelfde maat draagt ​​die u jaren geleden droeg, is het misschien tijd om bijgewerkte metingen uit te voeren.

 

Specialisatie

Als het gaat om het vinden van kwaliteitsschoenen, helpt het om je huiswerk te doen voordat je naar de winkel gaat. Hoewel sommige grote schoenenfabrikanten naast standaardontwerpen ook schoenen kunnen aanbieden met een gezamenlijke gezonde ondersteuning, hebben ze misschien geen echte specialisatie in deze stijl van schoenen. Zoek naar bedrijven met goede recensies en aanbevelingen van gezondheidsorganisaties of fabrikanten die zich uitsluitend richten op kwaliteit, goed ontworpen en gefabriceerde schoenen. Het kan ook geen kwaad om met je pedagoog te praten over de beste werkwijzen bij het kopen.