Lopen voor lucht
Image default
Tuin en buitenleven

Vergelijk de prijzen van hoveniers vrijblijvend via Vergelijk Hoveniers

Wanneer u een nieuwe tuin wilt aanleggen is het belangrijk dat de ondergrond strak en vlak is. Uw tuin egaliseren kunt u uitbesteden of zelf doen. Wilt u het egaliseren van uw tuin uitbesteden aan een hovenier? Via Vergelijk Hoveniers vergelijkt u eenvoudig offertes van meerdere hoveniers. Op de site van Vergelijk Hoveniers, www. vergelijkhoveniers. nl, vult u uw postcode in met daarbij de beschrijving wat voor klus u wilt laten uitvoeren. Hierop ontvangt u meerdere offertes van hoveniers uit uw omgeving. De ontvangen offertes kunt u nu naast elkaar leggen en makkelijk met elkaar vergelijken. Het aanvragen van offertes is geheel gratis en vrijblijvend.

Stappenplan voor het egaliseren van een tuin

Bij het egaliseren van een tuin komen behoorlijk wat dingen kijken. Volg deze stappen om te voorkomen dat de nieuw aangelegde tuin in verloop van tijd gaat verzakken.

  • De tuin leegruimen. Planten, tegels, een schutting, een vijver of bomen moeten verwijderd worden om de tuin goed te kunnen egaliseren. Ook wortels, stenen en takken moeten worden verwijderd.
  • Het te egaliseren stuk tuin markeren. Steek houten stokjes rondom het stuk tuin dat geëgaliseerd moet worden.
  • Aangeven hoe hoog de tuin moet worden. Door een touwtje te spannen tussen stokjes wordt de hoogte bepaald.
  • Waterpas maken van het touwtje. Belangrijk is dat het touwtje tussen de stokjes waterpas hangt, zodat de grond overal even hoog komt te liggen.
  • Nog een keer controleren of de tuin helemaal leeg is. Loop de tuin nog een keer helemaal na op eventueel tuinafval.
  • Nieuwe aarde of zand toevoegen. Voor beplanting of een gazon is een mix van aarde, zand en bemesting aan te raden. Voor tuintegels of een vijver voldoet zand.
  • Verspreid de grond. Met een hark of machine kan de grond geëgaliseerd worden.
  • Controleren of de tuin egaal is. Meet op meerdere plekken de afstand tussen het touwtje en de grond.
  • De grond aanstampen. Dit kan met behulp van een hark, plank, schep en een trilstamper.
  • De grond 48 uur laten rusten. Besproei de grond met water indien het niet regent.

Schutting laten plaatsen? Raadpleeg Vergelijk Hoveniers

Wilt u na het egaliseren van de tuin nog een nieuwe schutting laten plaatsten en wilt u weten hoe hoog de kosten daarvan zijn? Vul op Vergelijk Hoveniers schutting plaatsen kosten in. U kunt aan de hand van de ontvangen offertes de kosten bekijken en de hovenier naar wens uitkiezen.

https://www.vergelijkhoveniers.nl/