Lopen voor lucht
Image default
Auto’s en Motoren

Hoe wordt de leaseprijs van mijn bedrijfsauto berekend?

Zakelijk auto leasen

De leasemaatschappij berekent de prijs voor operational lease op basis van het merk en type van de auto. Daarnaast is het van belang hoeveel kilometers per jaar je met de auto wilt gaan rijden. Houd er rekening mee dat je geen privé kilometers met de auto mag rijden. Niet dat de leasemaatschappij dit niet goed zou vinden, maar de belastingdienst heeft hier regels voor. Je mag per jaar maar maximaal 500 kilometer privé rijden met een zakelijk geleasete auto. Rijd je meer kilometers dan moet hiervoor extra belasting worden betaald. Je moet daarom ook een administratie bijhouden van het aantal gereden kilometers per jaar. Als je kilometers niet kunt verantwoorden worden ze geacht privé te zijn gereden.

Kan ik tussentijds van een contract af ?

Stel je hebt gekozen voor Ford Transit Connect lease. Maar het gaat niet goed met je bedrijf en je wilt dit beëindigen. Dan wil je natuurlijk ook van het leasecontract af voor je bedrijfsauto. Dit is nog niet zo eenvoudig en vaak ook erg onvoordelig. De leasemaatschappij heeft de prijs per maand namelijk berekend op basis van het aantal maanden dat de overeenkomst loopt. Stel je hebt een contract voor vier jaar en daar wil je na twee jaar van af. De leasemaatschappij heeft dan minder inkomsten en krijgt een auto terug die zij moeten verkopen. Dit betekent dat de kans bestaat dat het verlies aan inkomsten op jou als leassor van de auto worden verhaald. Het is ook daarom belangrijk om goed te bedenken of je het leasecontract kunt betalen gedurende de hele looptijd.

Leasen is voor velen een goede optie

Het leasen van een bedrijfsauto is voor velen een verstandige keuze. Je hebt te maken met vaste kosten, je weet vooraf waar je aan t oe bent. Dit is voor veel mensen een groot voordeel als zij nadenken over de aanschaf van een bedrijfswagen.

https://www.autoleasecentrale.nl/