Lopen voor lucht
Image default
Energie

Energie vergelijken anno 2021; hier moet je op letten

Heb jij enig idee hoeveel geld je op dit moment aan jouw energiecontract kwijt bent? Ben je van mening dat dit bedrag veel te hoog is? Dan is er eigenlijk maar één goede tip te geven: ga energie vergelijken. Met dank aan het internet is het nu echt een fluitje van een cent om de energiecontracten met elkaar te vergelijken. Sterker nog; het is nog nooit zo makkelijk geweest als in 2021.

Maak gebruik van een online vergelijker

Sowieso is het advies om van een online vergelijker gebruik te maken. Bij zo’n vergelijker hoef je eigenlijk maar twee dingen in te vullen: het geschatte verbruik en jouw postcode. Aan de hand van die twee gegevens gaat de vergelijker direct voor je op zoek. Op zoek naar geschikte energiecontracten.

Belangrijk voordeel is dat echt alle energiecontracten in zo’n energievergelijker verwerkt zitten. Je bekijkt hiermee dus eigenlijk direct het uitgebreide aanbod; dat maakt het maken van een goede vergelijking alleen maar makkelijker voor jezelf.

Wil je groene stroom? In de afgelopen jaren kiezen meer en meer huishoudens voor groene stroom. Wil jij ook van duurzame stroom in huis kunnen genieten? Dan doe je er verstandig aan om voor een energiecontract met groene stroom te kiezen. De tarieven hiervoor zijn gelukkig ook steeds lager geworden; in veel gevallen is groene stroom nu al voordeliger dan grijze stroom.

Kijk goed naar het welkomstcadeau

Spreekt een contract van Oxxio energie jou wel aan? Of heb je interesse in een energiecontract van één van de ander energieleveranciers? Om tot de juiste keuze te kunnen komen, is het ook interessant om goed naar het welkomstcadeau te kijken. Krijg je een welkomstcadeau bij bepaalde leveranciers? En wat zijn de bijbehorende voorwaarden daarvoor? In veel gevallen is het zo dat je bij een welkomstcadeau gebonden bent aan een bepaalde contractduur. Houd daar ook goed rekening mee.

Kijk kritisch naar de leverancier

Doe tot slot goed onderzoek naar de leverancier. Zijn andere klanten tevreden over de leverancier? Of vind je online veel negatieve beoordelingen? Door ook hier goed onderzoek naar te doen, krijg je in ieder geval een compleet beeld.