Lopen voor lucht
Image default
Dieren

Welk voer geef jij jouw hond?

Het geven van een bepaald type hondenvoer blijft een persoonlijke keuze van het baasje. Hondeneigenaren die al jarenlang gewend zijn voor hun hond(en) te zorgen geven voer naar eigen inzicht. Fokkers daarentegen zijn gewend een gevarieerd voedingspatroon te bieden aan hun hond. Door diverse type voer te bieden wordt de hond voorzien in zijn behoeftes. Wat kun je jouw hond het beste bieden dagelijks?

Vers vlees voor de hond

Voor de hond kun je speciaal vers rauw vlees kopen, wat diepgevroren is. Zo blijft het lang vers en kun je een voorraad opbouwen. Vers vlees biedt voedingsstoffen die niet op natuurlijke wijze terug te vinden zijn in droogvoer (eiwitten, vitamines, belangrijke mineralen zoals zink, calcium, kalium en ijzer). Deze voedingsstoffen zijn cruciaal voor een natuurlijke opbouw van spieren en botten. Honden zijn echte carnivoren, waardoor vers vlees goed in hun voedingspatroon past.

Droogvoer voor honden

Hoge kwaliteit droogvoer, zoals dat van Royal Canin, zijn voorzien van belangrijke toevoegingen als vitamines, maar ook vetten. Ieder type voedingsstof is eigenlijk toegevoegd, ook stoffen die niet in rauw vlees voorkomen, waardoor het een prima aanvulling is voor het voedingspatroon van je hond. Zo kun je je hond ’s ochtends vers vlees geven en ’s avonds een heerlijke bak met brokken.

Kauwstaven en kluiven

Allereerst houden verreweg de meeste honden ervan om te kauwen op “iets”. Hebben zij geen bot om op te kluiven, dan kunnen zij een alternatief zoeken (wat wij baasjes niet altijd even leuk vinden, zeker niet wanneer het gaat om een schoen of knuffelpop van ons kind). Zorg ervoor dat jouw hond voldaan wordt op dat gebied. Bij de dierenwinkel kun je uiteenlopende botten en/of gedroogde varkens- of runderoren kopen, waar je hond wel een tijdje mee zoet is.

Dit kluiven is niet alleen belangrijk voor zijn kluif behoefte, maar ook voor de voedingsstoffen die hij binnenkrijgt op deze wijze. Daarbij komt ook nog het voordeel dat het kluiven zijn gebit reinigt. Kluiven kent dus vele voordelen. Heb jij liever niet dat je hond op een bot kluift, dan kun je hem ’s avonds een dental stick geven om zijn gebit netjes op orde te houden.

Je ziet, een gemengd aanbod van voedingswaar kan zeer waardevol voor je hond zijn. Bied hem dit dan ook dagelijks aan om hem gezond te houden.

 

https://smuldier.nl/smulmenu/