Lopen voor lucht
Image default
Dieren

Paardenvoer her-uitgevonden door Equilin

Aanvulling op ruwvoer met krachtvoer voor paarden

Speciaal voor paarden die vooral veel ruwvoer eten is Equilin BALANCER ontwikkeld met een unieke formule. Als paarden veel arbeid verrichten, is de Equilin BALANCER een goed product voor extra energie voor het paard. Overig krachtvoer kan dan verminderd worden en is alleen nodig ter aanvulling van energiebehoeften.

BALANCER is dusdanig ontwikkeld dat het een paard extra voedingstoffen biedt die het niet of te weinig haalt uit ruwvoer. Zo komen de mineralen selenium, zink, koper en natrium niet of weinig voor in ruwvoer – bij gedroogd ruwvoer is vooral vitamine E weinig aanwezig. Voor sportpaarden is alleen ruwvoer daarom niet voldoende. Een zak Equilin BALANCER vult de tekorten aan zodat het paard voldoende energie krijgt dankzij een hoog concentratie aan vitaminen en mineralen.

Hoe weet je dan of je ruwvoer goed genoeg is? Dat kan alleen door te meten met een ruwvoer analyse. Dan weet je precies wat je paard precies binnenkrijgt én wat het tekort komt. Bij Equilin kun je een uitgebreide ruwvoer analyse bestellen zodat je als paardeneigenaar of managehouder precies weet waar je aan toe bent.

Extra weerstand voor pony’s en paarden

Speciaal voor jonge paarden – pony’s en veulens – die behoefte hebben aan extra weerstand is er Equilin IMMUNO. Dit product is ontwikkeld op basis van de laatste wetenschappelijke inzichten met als doel afvalstoffen beter verwijderen. Met o.a. brandnetel en Mariadistel wordt de lever ondersteunt en werken ze tevens leveropbouwend. Organisch gebonden selenium en zijn goed zijn goed opneembaar en essentieel voor een goedwerkende immuunsysteem.

Equilin IMMUNO kan naast elk rantsoen gebruikt worden – uitgaande van 3kg krachtvoer per dag. Het kan ook gegeven worden enkel in combinatie met ruwvoer. Bij onderhoudsdosering zal het de mineralen aanvullen en het kan maximaal 6 tot 8 werken achter elkaar gebruikt worden in verband met de werkzaamheid van de kruiden.

Paardenvoer voor sportpaarden

Alleen wanneer recreatiepaarden en sportpaarden een goed uitgebalanceerde dieet volgen, zullen deze optimaal presteren. Zonder de juiste voedingsstoffen kan de motor immers niet draaien en kan dit zelfs leiden tot medische klachten. Equilin BASIC is speciaal ontwikkeld om essentiële voedingsstoffen aan te vullen in veilige doseringen én op basis van wetenschappelijk onderzoeken.

Dit maakt Equilin BASIC een waardevolle aanvulling op het dagelijks rantsoen van je paard wanneer deze blessuregevoelig is, slecht hersteld na een inspanning, snel last heeft van gevoelige spieren, veel moet presteren, problemen met de vacht of hoeven heeft of vertering van de ruwvoer of tot slot moeite heeft met de opbouw van spieren.

De standaard ruwvoer en krachtvoer producten die te koop zijn voldoen niet in de juiste behoefte van een paard. Het ontbreekt hierbij vaak aan de juiste vitamines en mineralen en kan leiden tot verzuring van de darmen. Equilin BASIC paardenvoer kun je veilig geven op dagelijkse basis met eventueel aangevuld de Equilin BALANCER of krachtvoer.

Wat Equilin BASIC verder uniek maakt is de unieke samenstelling wat de werking van andere ingrediënten versterkt. Hierdoor merk je dat je al na een maand, minder krachtvoer hoeft te geven. Dit komt door omzetting van vezels uit ruwvoer in vrije vetzuren dat als energie voor het paard beter beschikbaar wordt.

Stap ook over op ‘Het Nieuwe Voeren’

‘Het Nieuwe Voeren’ is de nieuwe manier van voeren voor paarden. De wetenschap achter het verhaal wordt je duidelijk gemaakt in het handboek voor beter paardenwelzijn. Bestel het boek in de webshop van Equilin of stap over met je ruwvoer aanvulling en kies uit één van onze handige startpakketten. </p.

https://equilin.eu/