Lopen voor lucht
Image default
Bedrijven

RVS rietjes gebruiken kan nu anders

Cafés, wegrestaurants en fastfood restaurants maken vaak gebruik van plastic rietjes. Iets wat hartstikke slecht is voor het milieu. Want ze worden allemaal weggegooid. Gelukkig zien we ook steeds meer restaurants dat ze geen gebruik meer aken van wegwerprietjes. Er wordt gebruikt gemaakt van bamboe of rvs-rietjes. Dat is al een goede stap in de richting om milieuvervuiling tegen te gaan. Maar sta je erbij stil dat jij thuis misschien ook heel veel rietjes gebruikt? Zeker als je kinderen hebt, denk maar aan al die pakjes sap. Je kunt dan ook beter herbruikbare rietjes of rvs-rietjes gebruiken. Dat is beter voor het milieu.

Schoonmaken rvs-rietjes

Het enige nadeel van rvs rietjes is da je ze moet schoonmaken. Hoe vaak je moet schoonmaken is grotendeels afhankelijk van wat er wordt gedronken door het rietje. Drink jij of je kind alleen water, dan mag je het schoonmaken zelfs uitstellen naar één keer per week. Maar drink je er ook iets anders mee, zoals melk of een smoothie, dan is het verstandig om het rietje direct schoon te maken. Zeker na het drinken van een sapje dus, moet je het rietje zo snel mogelijk vanbinnen afspoelen. Dit om te voorkomen dat de overgebleven restjes van het drinken blijven plakken. Hoe doe je dat dan? Spoel eerst het ritjes af. Dit kun je wel een paar keer doen want sommige drankjes zoals smoothie spoel je niet zomaar schoon. Daarna kun je het rietjes met een borsteltje of rager schoonmaken.. Vind je dit veel werk elke keer? Kies dan voor een rvs-rietje, een rvs rietje kan makkelijk in de vaatwasser. Dat scheelt je veel gedoe met schoonmaken.

 

Papieren rietjes

Wil je geen rvs-rietje maar rietjes die je toch wel weg kunt gooien? Denk dat eens aan papieren rietjes of rietjes van biologisch afbreekbaar plastic. Deze rietjes zijn beter voor het milieu dan die plastic rietjes. Het is nog steeds niet de beste keus als je duurzamer wilt leven en milieuvervuiling wilt tegen gaan, maar het is een stap in de richting. De herbruikbare rietjes zoals rvs rietjes blijven toch de beste keus.