Lopen voor lucht
Image default
Aanbiedingen

Wat is de beste hondenriem pup?

Wat is de beste hondenriem pup?

Hoewel er verschillende methoden zijn om een puppy te trainen, is de beste manier om een puppy aan te lijnen het belonen met traktaties en positieve bekrachtiging. De meeste trainers en 99,5% van de hondenbezitters geloven dat het belonen van goed gedrag de meest effectieve trainingsmethode is. (bron: wikipedia)

Op welke leeftijd moet u beginnen met de lijntraining van een puppy?

U kunt met de lijntraining van uw puppy beginnen als hij 7-8 weken oud is. Maar denk eraan dat puppy’s een zeer korte aandachtsspanne hebben en veel geduld moeten hebben. De ideale leeftijd is ongeveer 10 weken, omdat ze dan de routine begrijpen en de basiscommando’s opvolgen.

Benodigdheden om een puppy aan de hondenriem pup te krijgen

Voor u begint, moet u investeren in een aantal zaken om uw puppy op de juiste manier te kunnen aanlijnen:

  • Halsband of harnas: Er zijn verschillende soorten halsbanden en tuigen. U zult een harnas willen kiezen met een gespkraag, een halster of een front-clip harnas. Het tuig moet nauwsluitend zijn, en de puppy moet er gemakkelijk in kunnen stappen, en het heeft een rugsluiting.
  • Een puppy riem: De hondenriem pup moet 4 tot 6 meter lang zijn en mag niet intrekbaar zijn.
  • Trainingstraktjes: Trainingssnoepjes zijn kleine hondensnoepjes om goed gedrag te belonen. Positieve gedragstraining is een van de beste methoden.

Stappen om uw puppy te leren lopen aan de lijn

Laat uw puppy wennen aan zijn nieuwe halsband, harnas en hondenriem pup.

Laat hem het harnas en de beste hondenriem pup korte tijd in huis dragen of terwijl u met hem speelt. Geef ze trainingssnoepjes terwijl ze het harnas dragen om plezier en lekkernijen te associëren met het harnas.

Leer een geluidscue

Maak in een rustige omgeving een geluid wanneer de puppy het tuigje om heeft:

  • Een clicker gebruiken
  • Met uw tong klakken

Een commando zeggen, zoals “Ja”. Elk van deze manieren werkt en is een persoonlijke voorkeur. Zodra u het geluid laat horen, beloont u de puppy met een traktatie als hij zich naar het geluid draait, zodat hij de beloning kan associëren met het geluid. Het kan enkele herhalingen vergen om de aandacht van uw puppy consequent te trekken.

Leer de puppy naar u toe te komen

Wanneer de puppy het geluid hoort, laat hem dan naar u toe komen om de beloning te ontvangen. Elke keer dat u het signaal geeft, gaat u een paar stappen achteruit om hem de beloning te laten verdienen. Blijf dit gedrag versterken en bereik dat de puppy een paar passen met u meeloopt voordat hij de beloning krijgt.

Houd deze trainingssessies kort en beëindig de sessie terwijl de puppy nog steeds gretig is om te trainen en beloningen te verdienen.

Oefen het uitlaten van uw puppy in huis

Zodra uw puppy heeft geleerd naar u toe te komen en een paar passen met u te lopen, bent u klaar om met uw puppy aan de hondenriem pup door het huis te lopen. Terwijl uw puppy met u blijft wandelen, geeft u hem traktaties en lof voor het meelopen aan de riem.

Neem uw puppy mee naar buiten

Uw puppy is klaar om buiten te leren lopen. Nu zullen er buiten veel meer afleidingen zijn die de aandacht van uw puppy zullen trekken. Denk aan geduld en positieve versterking.

Houd uw ogen de hele tijd op de puppy gericht. Als ze afgeleid lijken:

  • Geef de geluidscue.
  • Loop een paar passen voor hem uit.
  • Beloon uw puppy als hij u volgt aan de lijn.

Deze eerste wandelingen moeten kort zijn, en daarna kunt u geleidelijk de afstand vergroten naarmate uw puppy het tempo beter bijhoudt en niet te veel wordt afgeleid.