Lopen voor lucht
Image default
Aanbiedingen

Veegmachine

Bent u ook zo klaar met neerdalende stofwolken als u aan het vegen bent? Als u handmatig veegt verplaatst u vaak het stof. Daardoor ontstaan er stofwolken. Met professionele reinigingsmachines

zoals een veegmachine veegt en zuigt u het stof direct weg. Het maakt daarbij niet uit of u de veegmachine binnen of buiten gebruikt.

De voordelen van een professionele veegmachine t.o.v. handmatig vegen

  • Betere stofverwijdering

  • Langere levensduur vloeren

  • Bespaart tijd

  • Gezonder en veiliger werken 

  • Minder onderhoud aan inventaris

Wat is belangrijk bij de keuze van een veegmachine?

Als u een veegmachine wilt kopen zijn er een aantal zaken belangrijk:

Vloeroppervlak

Het is belangrijk om te kijken naar het vloeroppervlak. Zowel qua meters die geveegd moeten worden, eventuele obstakels en hellingen. Dit speelt een rol bij het bepalen van de werkbreedte en aandrijving.

Heeft u een klein vloeropppervlak en smalle paden? Bijvoorbeeld in uw magazijn. Kies dan voor een handveegmachine. Of voor een achterloopveegmachine waar u achter kan lopen. Deze machines hebben een of twee zijborstels. Moet u snel een groter vloeroppervlak vegen? Dan is een elektrische opzit veegmachine een uitkomst. Want de productiviteit kan wel 50% hoger liggen dan die van een achterloopveegmachine. Speelt veiligheid een rol? Dan zijn er machines met automatische snelheidsvermindering in bochten.

Type vloer

Elke vloer heeft zijn eigen eigenschappen. Zo vraagt een tegelvloer om een andere aanpak dan een linoleumvloer. Bij een tegelvloer is het belangrijk om te kijken of de tegels vlak liggen.

Het type vuil dat moet worden weggeveegd 

Is het alleen zwaar stof of licht materiaal? Bij een veegmachine voor industrieel gebruik is het van belang of er chemische middelen gebruikt worden. Zoals zuren, alkaliën polymeren of desinfectanten. En of er met voedingsmiddelen of juist met dierlijk afval wordt gewerkt.

Opvangbak

Helemaal handig zijn de veegmachines met opvangbak. Bij een opzit veegmachine is de vuilopvangbak groter. Dit betekent dat de bak minder vaak geleegd hoeft te worden en u dus sneller en efficienter kan werken.

https://facilitytradegroup.nl