Lopen voor lucht
Image default
Financieel

Jaarrekening sbr

Elke jaar moeten bedrijven de jaarrekening opstellen en sommige moeten het ook bij diverse instanties aanleveren. Tegenwoordig word van de bedrijven vereist dat ze het digitaal aanleveren door gebruik te maken van jaarrekening sbr.

Met jaarrekening sbr is het mogelijk om het rapport veilig over het internet aan te leveren. Zo komt het aan zonder dat er risico bestaat dat mogelijk gevoelige informatie in de verkeerde handen valt. Dit bespaart beide partijen ook veel tijd doordat de jaarrekening meteen aankomt en dus ook meteen kan worden ingezien. Vroeger ging het allemaal per post en dit was een trage proces. In de post kon de jaarrekening kwijtgeraakt worden en het duurde altijd een aantal dagen voordat het aangekomen was. Nu gaat het door jaarrekening veel sneller en veiliger.

Gebruik van jaarrekening sbr is mogelijk geworden door de ontwikkeling van xbrl. Een non-profit organisatie heeft xbrl ontwikkeld voor het delen van financiële informatie en heeft het als open standaard ontwikkeld. Dit betekent dat er geen licentiekosten voor betaald hoeft te worden. Zo was het mogelijk om dus sbr te ontwikkelen dat nu in Nederland word gebruikt. Naast jaarrekening sbr word het nog ook voor het aanleveren van veel andere soorten financiële rapporten gebruikt.

http://www.xbrlreports.nl/