Lopen voor lucht
Image default
Hobby en vrije tijd

Ben je wel eens naar Parijs geweest en de magie van deze prachtige stad ervaren?

Parijs heeft het allemaal. Weinig steden op deze aarde zijn zo dramatisch en iconisch als de hoofdstad van Frankrijk. Als je de hele wereld zou omcirkelen en een lijst van de mooiste steden zou maken, dan zou Parijs, met zijn unieke monumenten en charmante straatjes, altijd in de top tien staan. Zoek het goedkoopste treinkaartje en aarzel niet om deze trip te maken!

Wat Maakt parijs zo mooi? Wat kenmerkt deze prachtige stad?

Sinds het tijdperk van de Verlichting trekt Parijs, de Lichtstad, fashionista’s, kunstenaars, geschiedenisfanaten en schrijvers aan, die allemaal geïnspireerd zijn door de bohemienachtige cultuur en de overvloed aan musea en grote boulevards. Parijs is als geen andere plaats op aarde. Om Owen Wilson te citeren: “… vanuit de ruimte zie je deze lichten, de cafés, de mensen die drinken en zingen. Voor zover we weten, is Parijs de heetste plek in het universum.”


 

De warmte van de mensen en de authentieke stad laat je hart sneller kloppen

De unieke hartslag van Parijs betovert de harten en geesten van degenen die zich hebben gewaagd aan deze dramatische stad. Zelfs reisschrijvers vallen onder de aantrekkingskracht van de verwarde straten, openluchtcafés en inspirerende boottochten over de Seine. Met zijn Champs-Élysées en Place des Vosges, Quartier Latin en Montmartre is Parijs het originele model voor andere grote wereldhoofdsteden, die allemaal hun eigen prototype van grote elegantie en verfijning claimen.

Waar je moet je niet vergeten om heen te gaan? Hier een aantal handige tips

Maar waar begint u? Of dit nu uw eerste keer is, of uw volgende keer, er is zoveel te zien en te beleven dat u waarschijnlijk bedwelmd en zelfs een beetje overweldigd zult zijn. Begin met deze top zes van iconische attracties: twee musea, twee monumenten en twee kerken. Plan om rond te reizen over de Seine, waar mogelijk, met behulp van de leuke kleine Batobus, met zijn glazen dak en handige reeks van haltes op de meeste van uw top-pick attracties. Dit maakt het bereiken van de plaats van bestemming net zo’n deel van uw reisavontuur als het aankomen.

De 2 prachtige musea moet je niet vergeten tijdens je trip!

U weet waarschijnlijk al welke twee musea u bovenaan uw “to do” lijstje moet zetten voor een reis naar Parijs: het Louvre en de Orsay. Zelfs als u deze musea al eens eerder hebt bezocht, kom dan deze keer nog eens terug, en elke keer bent u in de stad. Wees echter genadig voor jezelf, en ben van plan om slechts één van deze kolossale bouwwerken per dag te bezoeken.

Het Louvre. Er is niet veel vergeleken met het Louvre. Zelfs als je op de binnenplaats loopt, zal je naar de grote glazen piramide van I. M. Pei snakken. Foto’s doen het gewoon niet goed. De piramide staat als een raadselachtig decor voor de halfgrote versie van de Arc de Triomphe, een metgezel van Napoleons andere boog aan de andere kant van de Voie Triomphale (het “Triomfantelijke Gezicht”). Deze kleinere boog is bedekt met de bronzen paardenwagen uit de San Marco-kathedraal in Venetië die Napoleon in 1798 heeft gestolen (de wagen is nu teruggebracht naar zijn rechtmatige woning en vervangen door een kopie). Op deze binnenplaats staat het uitgestrekte gebouw dat u omringt, van oud tot ouder, met daarin een 12de-eeuwse burcht in een 16de-eeuws paleis.

De reis naar het louvre is al geweldig op zichzelf!

Om het Louvre te bereiken, neemt u de Batobus en stapt u af aan de halte van het Louvre. Kijk naar de overkant van de rivier voor een prachtig uitzicht op de Orsay, het voormalige treinstation, nu omgebouwd tot kunstmuseum, dat u op een andere dag zult bezoeken. Heb een solide plan voordat u het Louvre binnengaat via de piramide. En, zeker, heb een vooraf gekochte Parijse Museumkaart, zodat u de lijnen kunt overslaan.

Terwijl u door dit voormalige paleis loopt, treedt u in de voetsporen van de koningen die in deze zelfde zalen en galerijen rondliepen en zwierven in hun onbetaalbare verzamelingen schilderijen en beeldhouwwerken. Kijk om u heen, omhoog, omlaag en uit de ramen van het weelderige paleis zelf, maar ook naar de kunstwerken die het bevat.

Bespaar je tijd en bezoek de echte trekpleisters. Ken jij deze al?

Bespaar tijd tijdens uw bezoek voor de Gevleugelde Overwinning, de Mona Lisa, Venus du Milo en de Galerij van Apollo (waar de Zonnekoning, Lodewijk XIV, audiënties hield). Bezoek de Salle des Caryatides om de Romeinse kopieën te zien van de Griekse beeldhouwwerken die door de Franse koningen werden verzameld, waaronder vier Caryatides, vrouwelijke vormen die als zuilen dienen en die de galerij van de muzikanten boven op hun hoofd balanceren. Zoek de ondergrondse middeleeuwse toren en de gracht van de 12de-eeuwse vesting van koning Philippe op. Deze ruïnes werden blootgelegd tijdens de archeologische opgraving om weergaloze artefacten te verwijderen en te bewaren voor de bouw van de piramide.

Staan in het glazen, zonovergoten, Marly Hof, met de prachtige en krachtige Marly paarden en andere beeldhouwwerken uit de tuinen van Château de Marly, het plattelandspaleis aan de Seine waar de Zonnekoning zijn goede bekenden vermaakte tegen het einde van zijn regeerperiode. Stop voor een pauze in het Café op de overloop van de Mollien Trap. Ga zitten op het terras met uitzicht op de Napoleontische binnenplaats en de piramide.

De Orsay. Hoe essentieel het ook is om het Louvre te bezoeken, het is misschien nog wel belangrijker om voldoende tijd te reserveren om de Orsay te verkennen. De collecties hier zijn zo prachtig dat ze zich voor altijd in uw hoofd zullen prenten. Terwijl u door dit uitgestrekte voormalige treinstation wandelt, gebouwd om indruk te maken op de massa’s bezoekers die naar de stad kwamen voor de wereldtentoonstelling van 1900 in Parijs, komt u kamer na kamer voorbij.

https://ticketforsale.nl/