Lopen voor lucht
Image default
Electronica en Computers

Een subwoofer kopen? Let dan ook hier op

Een subwoofer kopen? Let dan ook hier op

Bij het kopen van een Subwoofer zijn er een aantal dingen waarop je moet letten. Er zijn in principe maar 2 soorten subwoofers en dat zijn actieve en passieve. Bij de actieve is de versterker aan de binnenkant gebouwd. Het is tevens het meest makkelijke type, want je stopt hem in de stroom en hij werkt. Natuurlijk moet je hem wel verbinden met de computer of versterker d.m.v. een audiokabel. Bij een passieve subwoofer heb je een losstaand apparaat. Dit is in de meeste gevallen op een apparaat aangesloten en daarbij horen dan ook passende speakers. Deze losse kast wordt dan net als andere speakers op de versterker aangesloten en bijvoorbeeld niet rechtstreeks op de tuner. 

Daarnaast is het meest belangrijke punt natuurlijk het vermogen. Hoe hoger dit is hoe meer kracht je uit het apparaat kunt halen. Echter hoeft het nu ook weer niet degene te zijn met het hoogste vermogen. Dit gebruik je maar zelden en dat zou zonde zijn van het geld. Ook is het belangrijk om op de aansluitingen te letten. In de meeste gevallen wil je de subwoofer aansluiten op een versterker, maar er zijn ook mensen die hem voor de computer of laptop gebruiken.

Kies voor het best geteste product

Ga voor een subwoofer met het label best getest. Deze is namelijk door consumenten al positief getest en daardoor voorkom je een miskoop. Bovendien staan hier vaak ook de voor- en nadelen in beschreven. Hierdoor weet je dus ook precies wat je koopt en er is uiteraard geen een product dat alle boxen af vinkt. Het is een beetje jouw persoonlijke smaak. Net als muziek moet je geluid horen en je weet zelf welk geluid je het beste vindt klinken. Kortom lees het goed door en vel zelf je eigen oordeel.