Lopen voor lucht
Image default
Woning en Tuin

5 soorten raambekleding die zeker indruk zullen maken

Raambekleding is decoratieve of functionele bedekking die rond een raam kan worden aangebracht om een bepaald esthetisch of functioneel effect te geven. Jaloezieën, gordijnen, vitrages en duo rolgordijnen zijn voorbeelden van raambekleding die de verlichting, temperatuur, energie-efficiëntie en privacy van een woning kunnen veranderen. Raambekleding heeft de eigenschap een ruimte af te maken en tegelijk de hoeveelheid licht die de hele dag binnenvalt te beheren.

Gordijnen, vitrages, jaloezieën, duo rolgordijnen – de mogelijkheden zijn eindeloos, net als de combinaties die je kunt maken. Immers, het verschil tussen een gepolijst interieur en een dat niet helemaal gepolijst is, kan wel eens een goed gekleed raam of twee zijn. Raamdecoratie op maat kan je huis stijl geven en tegelijk praktisch comfort. 

Soorten raambekleding

De raambekleding die je kiest kan de aanblik van je kamer maken of breken. Functionaliteit speelt een rol in het beslissingsproces. Verschillende soorten raambekleding zijn er in allerlei stijlen en kunnen in elke kamer gebruikt worden.

Gordijnen: Glanzend katoen en polyester zijn de meest gebruikte materialen. Gordijnen zijn een van de meest gebruikte soorten raamdecoratie. Gordijnen worden gewoonlijk per paar verkocht en worden aan gordijnroeden gehangen. Ze zijn verkrijgbaar in allerlei materialen, diktes, patronen, kleuren, dessins, en kunnen gebruikt worden om kleur en textuur aan je huis toe te voegen. De fijnste soort gordijnen voor je behoeften wordt bepaald door hun functie. Gordijnen van transparante stof, bijvoorbeeld, zullen geen zonlicht tegenhouden of afzondering creëren.

Jaloezieën: Jaloezieën zijn traditionele jaloezieën met horizontale lamellen.

Verticale jaloezieën bestaan, net als horizontale jaloezieën, uit op en neer gaande lamellen en zijn een goede oplossing voor uitdagende plaatsen zoals erkers.

Rolgordijnen: Ze zijn gevormd uit een enkel stuk stof of materiaal dat zich bij het trekken helemaal om een buis boven aan het raam rolt. Omdat ze UV-licht kunnen tegenhouden, worden ze gewoonlijk “zonwerende” rolgordijnen genoemd.

Plisségordijnen met honingraat plooi: De honingraatvormige architectuur van plisségordijnen houdt lucht vast, waardoor ze in de zomer de warmte buiten houden en in de winter de warmte vasthouden.

Vouwgordijnen: Ze hebben gebogen plooien of zachte plooien, stapelen zich netjes op als ze opgetrokken zijn (als een accordeon) en zijn vaak het mooist om licht tegen te houden. Vouwgordijnen zijn zowel stijlvol als functioneel, en ze zien er fantastisch uit in vrijwel elke omgeving.

Zoals je ziet zijn er een heleboel mogelijkheden voor raamdecoratie, waaronder grote en vloeiende gordijnen, trendy soorten raamdecoratie en vouwgordijnen.

 

 

https://www.raamdecoratie.com