Lopenvoorlucht

Een animatievideo animeren. Hoe gaat dat eigenlijk?

Een animatievideo animeren. Hoe gaat dat eigenlijk?

Het animeren van een animatievideo is eigenlijk één van de laatste processen in het maken van een animatiefilm. Feitelijk gezien komt hier alles samen en tot leven. Hierbij kun je denken aan de geluidseffecten, maar ook aan de animatiefiguren zelf. Tijdens het animeren vallen alle elementen uit de voorgaande stappen ineen. Het animeren van een animatievideo is de laatste stap voor de oplevering van jouw animatiefilm.

Met deze finishing touch kunnen er tevens nog kleine aanpassingen gedaan worden. In veel gevallen is dit millimeter werk maar het zorgt voor de juiste emotie, passie en binding. Kleine elementen die nog nét dat beetje extra kracht kunnen gebruiken worden aangepast. Zo wordt jouw animatievideo een vloeiend lopende en visueel aantrekkelijke film die de boodschap helder overbrengt.

Geluidseffecten en details toevoegen tijdens het animeren

Bij Donker Media weten we als geen ander hoe een klein detail voor een grote impact kan zorgen. Dit kan een gezichtsuitdrukking zijn, een handgebaar of een geluidseffect. Tijdens de totstandkoming van een animatievideo kan dit in de fase animeren worden toegevoegd. Hierbij kun je denken aan een animatiefiguur met een frons op zijn hoofd, een mobiele telefoon met geluid of een bad wat overloopt.

Het animeren van een animatievideo is dus een belangrijk proces. Hiermee geef je jouw boodschap extra kracht en zorg je ervoor dat kijkers geamuseerd blijven. Pas als alle elementen tijdens het animeren van een animatiefilm kloppen, ben je gegarandeerd van een optimaal resultaat waarbij kwaliteit de boventoon voert. Bij Donker Media zijn we gespecialiseerd in het ontwerpen, ontwikkelen en animeren van allerlei soorten animatievideo’s. Neem vrijblijvend contact met ons op voor de mogelijkheden.